Succesvolle tegelcombinaties voor de badkamer

Welke succesvolle tegelcombinaties voor de badkamer passen bij uw inrichting en waarom? We hebben tips en voorbeelden van hoe u tegels mooi combineert en daarmee een geweldige uitstraling creëert. Bent u op zoek naar geschikte wand- en vloertegels voor de badkamer en ziet u door de bomen het bos niet meer? De perfecte tegelcombinatie bestaat niet; er zijn talloze combinaties die uw badkamer stijl geven. We laten zien hoe u met verschillende succesvolle tegelcombinaties voor de badkamer een schitterend eindresultaat bereikt.

Succesvolle tegelcombinaties voor de badkamer

Marmer past en werkt altijd

Marmer is, als natuursteen, op nagenoeg elke manier te combineren met tegels. Zelfs tegels met een kleurrijk patroon gaan uitstekend samen met marmer. Zorg er wel voor dat de basistoon van de gekozen tegels goed bij het marmer past. Gaat uw voorkeur uit naar grijs? Lichtgrijs marmer op de vloer, laat de badkamer groter lijken. Het donkergrijs op de muur creëert diepte. In combinatie met bijvoorbeeld witte tegelstroken ontstaat een mooie overgang. Messing armaturen benadrukken de luxueuze sfeer en voegen een warm accent toe.

Succesvolle tegelcombinaties marmer

Sterke contrasten met elementen die verbinden

Fout gaan met tegels in verschillende kleuren uit dezelfde serie is eigenlijk niet mogelijk. Alleen kiezen voor te kleurrijk is niet in elke ruimte even mooi. Tegels uit dezelfde serie hebben de basisvorm gemeen, iets wat de tegels met elkaar verbindt, ook al verschillen ze in kleur. Zo gaan zwart en wit prima samen. Volledig zwarte of witte muren en vloeren, maar ook een zogenaamd schaakbordpatroon staat prima in de badkamer. In combinatie met een warme houttint van de deur of een glazen douchewand geven de kamer een gezellig tintje.

Succesvolle klassieke tegelcombinatie zwart-wit

Tegelpatronen hebben ruimte nodig

Tegels met een patroon zijn mooi, maar wees voorzichtig met het zetten ervan. Het aantal is belangrijk. Te veel maakt al snel een drukke, benauwde indruk. Kies voor een muur met een patroon of tegelkunst en betegel de resterende muren discreet en hou het bij een kleur.

Succesvol rustig tegelpatroon badkamer

Verschillende patronen creëren structuur

Grote(re) badkamers hebben tegeloppervlaktes die opvallen. Door patronen te creëren ontstaan zowel structuur als rust. Werken met verschillende materialen benadrukt de patronen, terwijl er een esthetisch geheel ontstaat. Denk aan tegels met een patroon in combinaties met egale tegels in dezelfde kleuren als de patroontegel.

Verschillende tegelpatronen matchen

Herhaling van een patroon voor een evenwichtige uitstraling

Ga in de badkamer spaarzaam om met grote patronen. De badkamer is vaak een relatief kleine ruimte, waarin te veel patronen al snel voor een drukke, chaotische uitstraling zorgen. Een goed voorbeeld van een effectieve patroon herhaling is een klein honingraatpatroon op de muur, met een grotere herhaling op de vloer.

Tegelcombinaties herhalende patronen

Basistoon voor meer harmonie

Gaat u voor een rustgevende sfeer? Vermijdt dan sterke kleurcontrasten en patronen. Het is beter om te kiezen voor harmonieuze tegelcombinaties die een gemeenschappelijke basis kleurtint hebben. Bij een gelijkwaardige basistoon passen meerdere tegels. Dankzij de kleurstelling blijft het geheel rustig en harmonieus. In combinatie met bijvoorbeeld een mozaïek tegelstrook geeft u de badkamer een aangenaam uiterlijk.

Matchende kleurtinten badkamer vloer- en wandtegels

Overeenkomsten en onderscheid in evenwicht brengen

Om de tegelcombinaties er harmonieus uit te laten zien, is het belangrijk om overeenkomsten en onderscheid met elkaar in evenwicht te brengen. Stem op elkaar afgestemde tinten en bijvoorbeeld een streep patroon af, door de tegels en de strepen in hetzelfde formaat te kiezen. Onze adviseur laat voorbeelden zien van hoe bepaalde tegenpolen uiteindelijk samenkomen en bovendien een verbluffend geheel vormen.

rustige tegelstrip

Speel met verschillende afmetingen

Een tegel is zelden alleen. Fabrikanten bieden complete designseries aan, waarvan de tegels naar wens met elkaar zijn te combineren. Dit bespaart u de moeite van het zoeken naar de perfecte match. Goed om te weten is dat het resultaat er geweldig uitziet, ook al werkt u met verschillende afmetingen. Kiezen voor een gevarieerde serie werkt prima en geeft het gewenste resultaat.

Tegelserie groot en klein

Gebruik structuren

Met gestructureerde oppervlakken tegels met een 3D-effect komt een monochroom oppervlak tot leven. Werk bijvoorbeeld met een groefstructuur om de tegels op te laten vallen. Dit kan ook zonder te werken zonder kleurcontrast.

Structuur tegel 3D

Droombadkamer naar eigen idee en smaak

Denkt u na over een badkamer met donkere vloer en lichte muren? Wilt u weten welke kleur past bij beige tegels? Of zoekt u badkamer inspiratie? We zijn u graag van dienst. Voor advies op maat en meer advies over succesvolle tegelcombinaties komt u gerust eens langs in de winkel. Raak verschillende structuren aan en zie hoe een patroon uw badkamer ‘smoel’ geeft. Collecties van bekende fabrikanten en kwaliteitsmerken zijn in een breed assortiment te zien. U vindt ons in Emmen. Graag tot ziens!

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl