En suite badkamer

Klinkt een en suite badkamer als combinatie met de slaapkamer u als muziek in de oren? Met een eigen badkamer die verbonden is met de slaapkamer creëert u een stukje luxe in het leven van alledag. Een en suite badkamer heeft twee varianten, waarbij de badkamer meteen grenst aan de slaapkamer of waar de slaap- en badkamer zich in een en dezelfde ruimte bevinden. Vaak zijn het hotels of grotere woningen waar eigen badkamers standaard zijn. Heeft u nog wat vierkante meters over en spreekt het en suite idee u aan? Mooi Tegels en Sanitair laat zien wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen en suite badkamer

Zoals veel andere dingen in het leven heeft een en suite badkamer voor- en nadelen:

En suite badkamer met slaapkamer

Gevoel van ruimte

Om een en suite badkamer volledig tot zijn recht te laten komen, is wat ruimte nodig. Bij twijfel moet u twee kamers combineren en dat is in een kleine ruimte niet mogelijk. Dit feit en de mogelijkheid om de slaapkamer en badkamer te verenigen met een halve muur, schuifdeur of transparante kamer verdeler, zorgt voor een ruimtelijk gevoel.

Badkamer voor uzelf

Vooral mensen met een groot gezin waar veel drukte is, waarderen rust en tijd in de badkamer. Als slaap- en badkamer in een kamer zijn gecombineerd, loopt niemand elkaar in de weg en ontstaat er geen boosheid over tubes zonder dop, leeg geknepen flessen of een waterballet naast het bad.

Korte afstanden

Feit is dat de afstand van bed naar bad en terug of naar het toilet terwijl u ’s nachts half slaapt, beslist korter wordt.

Nadelen beginnen met een gebrek aan privacy

De meest genoemde reden om af te zien van een en suite badkamer, afgezien van gebrek aan ruimte, is de angst voor gebrek aan privacy. We willen soms alleen zijn en niet onder toeziend oog van onze partner onder de douche staan of gebruikmaken van het toilet. Dit is te vermijden door een verbindingsdeur, schuifdeur of tussenwand.

Bad- en slaapkamer in één gecombineerd

Verstoorde nachtrust

Onderschat de potentiële ‘geluidsoverlast’ die een badkamer met zich meebrengt niet. Vooral ’s morgens of ’s avonds: de geluiden van de douche, het doorspoelen van het toilet, het gebruik van een föhn of het gezoem van een elektrische tandenborstel. Als de badkamer door meerdere mensen wordt gebruikt, kan dat de nachtrust verstoren. Een badkamer en suite is over het algemeen geen goed idee voor partners met tegenovergestelde ritmes en/of dagindelingen.

Vochtproblemen

Om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen is goed ventileren nodig. Dit kan door het openen van zoveel mogelijk ramen om een volledige luchtuitwisseling te creëren, maar ook het installeren en gebruiken van een ventilatiesysteem is mogelijk. Moderne ventilatiesystemen zorgen voor een permanent gezonde ventilatie in huis en voeren vochtpieken binnenshuis af die ontstaan door baden, douchen, het gebruik van een wasdroger of koken. Ook in de en suite badkamer is ventilatie een aandachtspunt, u wilt immers niet dat vocht zich door het huis verspreid.

Wel of geen toilet in de badkamer en suite?

Het toilet is wellicht de meest intieme en besloten ruimte in uw woning. Dus wat doet u met een toilet in de combinatie van bad- en slaapkamer? Een goede oplossing is het scheiden van het toilet met een scheidingswand van glas of hout. Aan de andere kant zijn er genoeg badkamers met een toilet dat zich in een hoek van de kamer bevindt, zonder enige vorm van afscheiding.

Luxe combinatie slaap- en badkamer en suite

Toekomstgericht of niet?

Bij het verbouwen van de badkamer of het combineren van een badkamer en suite is het moeite de waard om na te denken over de toekomst. Met kleine aanpassingen of veranderingen in het ontwerp is uw nieuwe badkamer klaar voor de toekomst en is het ook later mogelijk om zonder hindernissen gebruik te maken van de badkamer.

Badkamer inspiratie en advies

Spreekt het idee van een gecombineerde bad- en slaapkamer u aan en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar onze showroom in Emmen. U ziet bij ons een gevarieerde keuze aan inrichtings- en ontwerpstijlen. De voorbeeldopstellingen laten zien hoe een badkamer ingedeeld kan worden. U vindt bij Mooi Tegels en Sanitair alles op het gebied van sanitair, tegels en (vloer)verwarming. Ons brede assortiment wand- en vloertegels bevat diverse stijlen, kleuren, tinten, vormen en afmetingen. Over de installatie en montage van uw nieuwe badkamer hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze ervaren vakmensen nemen de werkzaamheden met u door en zorgen voor een professionele afwerking. Bent u klaar om uw nieuwe (en suite) badkamer uit te zoeken? We zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen. Graag tot ziens in de winkel!

Klantenservice

Openingstijden

maandag
Gesloten
dinsdag
10.00 - 17.30 uur
woensdag
10.00 - 17.30 uur
donderdag
10.00 - 17.30 uur
vrijdag
10.00 - 17.30 uur
zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zondag
Gesloten

Contactgegevens

Adres:
Cornelis Houtmanstraat 41A
7825VH Emmen

Contact:
Tel: 0591-745343
E-mail: info@mooitegelsensanitair.nl